lördag, januari 10, 2015

Sconesmuffins med havre

Havre ska ju tydligen vara bra att äta och något som låg högt upp på listan över nyttighetsgrejer 2015. 

Vet inte riktigt om de här kvalar in på nyttighetslistan men de är fantastiskt goda. Utan tvekan de bästa scones jag någonsin bakat och ätit.
De går fint att göra även utan muffinsformar precis som vanliga scones såklart men såhär blir det ju lite festligare. 



Här kommer då mitt recept på typ världens godaste sconesmuffins.

Sconesmuffins med havregryn 4st:
2,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn (+ lite extra till garnering)
0,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50g smör
1 ägg
1 dl filmjölk

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och tillsätt sedan ägg och fil, blanda försiktigt ihop det till en deg.
– Klä en muffinsplåt med muffinsformar alt. ställ dubbla formar på en plåt och skopa upp degen i formarna. 
– Garnera med lite havregryn om du vill och ställ sedan in dem i ugnen i ca 20 minuter.

1 kommentar:

  1. Tack snälla för din fina kommentar!
    Dina sconesmuffins både låter och ser hur goda ut som helst tycker jag :)

    SvaraRadera