torsdag, september 18, 2014

Saftiga äpplemuffins med crumble

Just nu vill jag bara baka med äpplen. Det känns som ett tydligt höst-tecken. Mitt senaste äpplebak är de här supergoda och saftiga äpplemuffinsarna med krispig crumble ovanpå.



Äpplemuffins

Du behöver:
25g smör
2 små äpplen
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1/2 msk kanel

2 ägg
2 dl socker

1,5 dl yoghurt
1 dl olja

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Crumble:
50 g kallt smör
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200grader.
– Mixa eller nyp ihop alla ingredienser till din crumble.
– Skär äpplena i ganska tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med strösocker, farinsocker och kanel.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Vänd ner yoghurt och olja.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vanilj. Vispa lätt tills det inte finns några klumpar.
- Fördela smeten i muffinsformar, stick ner några äppleskivor i varje muffin och toppa med crumble.
- Ställ in i ugnen i ca 10 - 15 minuter beroende på hur stora muffins du gjort.
– ÄT! (Gott med vaniljglass till).







1 kommentar:

  1. Anonym1:09 em

    Måste nog bakas även hemma hos mig :-)

    SvaraRadera